Scrisoare catre Doctor

Nu sunteti singur, impartasiti experienta voastra si ajutati-ne sa oprim acest macel. Trebuie sa ne recastigam sanatatea.
zamy
Site Admin
Mesaje: 3
Membru din: Lun Feb 18, 2019 11:21 pm

Scrisoare catre Doctor

Mesaj de zamy » Mar Feb 19, 2019 12:17 am

Domnule/Doamna Doctor,

Dupa cum probabil stiti, clasa de antibiotice fluorochinolone este utila pentru anumite infectii grave.

Din nefericire, fluorochinolonele au, de asemenea, reactii adverse la fel de grave, multe dintre ele pe termen lung. Ca o consecinta a acestor reactii, mai multe dintre aceste medicamente au fost eliminate din practica clinica sau utilizarea acestora a fost restrictionata. Pe langa reactiile imediate care ameninta viata, pot aparea si unele cu o natura cronica.

Spectrul acestor reactii adverse este extrem de amplu. Pacientii care sufera de aceste reactii sunt adesea diagnosticati in mod gresit, sunt trimisi pentru consultatii psihiatrice sau chiar etichetati pe nedrept ca "pacienti dificili".

Multi medici nu au fost educati corespunzator cu privire la natura severa a acestor reactii adverse cronice, dintre care unele au ca rezultat dizabilitati de-a lungul vietii. Studiile dupa punerea pe piata a mai multor fluorochinolone au aratat o incidenta a reactiilor adverse cu mult mai mare decat au fost raportate initial in studiile preclinice.

Probabil ca sunteti constient de faptul ca fluorochinolonele sunt inhibitori ai ADN-ului eucariot si inhibitori de topoizomeraza foarte asemanatori cu multi agenti antineoplazici. Datorita mecanismelor lor similare de actiune, nu este deloc suprinzator faptul ca fluorochinolonele si multi agenti antineoplazici au profile similare de toxicitiate. Studiile au fost efectuate chiar si utilizand fluorochinolone pentru a inhiba cresterea neoplastica a condocitelor la chondrosarcom.

Exista multi pacienti care au un sindrom de simptome asociate care includ dar nu se limiteaza la:

agitatie, depresie, insomnie, anxietate si atacuri de panica, presiune intracraniana ridicata si anomalii vizuale. Ei pot prezenta, de asemenea, neuropatie periferica, anormalitati senzoriale de durere si temperatura, dar care implica si nervuri senzoriale si motorii mai mari. Poate sa apara activitate musculara sponana cu fasciculari, miociemii si mioclonii. Multi au leziuni musculo-scheletice cu degenerarea cartilajului si a tendoanelor care duc adesea la ruperea tendonului si durere musculoscheletala severa indelungata dupa intreruperea tratamentului.

Aceasta simptomatologie complexa nu se rezolva, de obicei, dupa intreruperea administrarii fluorochinolonei si poate de fapt sa se inrautateasca. Multi pacienti continua sa aiba dizabilitati care ar putea persista ani de zile.

Din pacate, acesti pacienti sunt adesea vazuti de multi medici din mai multe specialitati care, avand in vedere simptomatologia complexa, nu reusesc sa recunoasca un diagnostic unificator.

Mecanismul de vatamare nu este pe deplin evident, insa s-au efectuat mai multe studii iar cercetatorii au implicat urmatoarele mecnisem posibile:

Inhibarea sau intreruperea receptorului GABA la nivel SNC.
Depletia magneziului si intreruperea functiei enzimatice celulare.
Perturbarea functiei mitocondriale si producerea de energie.
Raniri oxidative si moarte celulara.
Aceasta pare a fi o tulburare functionala si anomaliile structurare nu sunt de obicei observate in studiile radiologice. Pacientii pot avea analize EMG / NCV anormale, densitate neurologica si morfologie anormala, functii vasomotorii si sudomotorii anormale asupra testarii autonome si degenerarea anormala a tendoanelor si cartilajelor la RMN.

Poate exista un numar mare dintre acesti pacienti cu anomalii endocrine coexistente, incluzand: Anticorpi antitiroidieni si functii anormale ale tiroidei, functii adrenergice anormale, fie cu hipocorolozism, hipogonadism, hipoglicemie si, eventual, afectarea functiei pituitare.

Majoritatea pacientilor care sufera de aceste reactii adverse au un debut foarte clar al simptomelor asociate temporar cu un curs de antibiotic fluorochinolon. Adesea li s-au administrat fluorochinolone impreuna cu un corticosteroid AINS. Ambele clase de medicamente sunt asociate cu o incidenta crescuta.

Numai o mana de medici sunt constienti de aceasta problema devastataoare. Restul sunt neinformati, cel putin in materia tehnica, de producatori. Producatorii de medicamente ascund adevaratul profil toxic al antibioticelor fluorochinolone. Producatorii stiu ca provoaca pagube extinse, distrug viata si ii afecteaza pe oameni de-a lungul vietii, dar manipuleaza studiile, in special in a nu efectua studii de urmarire pe termen lung si sub-raportarea evenimentelor adverse. Este tipic pentru producatori sa precizeze ca "evenimentele adverse foarte rare au fost gasite in mai putin de 1% din cazuri", pentru efectele adverse care au un procent real mai mare de 70% pentru dozele terapeutice.

Producatorii au descoperit un medicament foarte bine deghizat, care, in multe cazuri face rau utilizatorilor sai timp de cateva saptamani sau luni de la incetarea terapiei medicamentoase sau prin ingestia de alimente, ceea ce face aproape imposibila urmarirea simptomelor la cauza reala.

Fluorochinolonele trebuie utilizate cu mare atentie doar in cazul tuburarilor care compromit marja de siguranta!

Scrie răspuns